El transfons de la frase "AGUA PARA TODOS" ...

La problemàtica de l'aigua en el nostre territori no és res que ens hagi de sorprendre, però no tot és tan fàcil com que la desertització avança pel canvi climàtic.
Que la nostra terra s'ha vist innundada de lladres i persones que, com el de la foto de baix, no han fet més que tancar els ulls o, fins i tot molt pitjor, tendir-los la mà als quals ens intenten robar coses que són de tots, no és res de nou. Però ara és molt pitjor, a part que els pous il·legals no desapareixen, i que l'aigua per al reg del que menja el treballador desapareix "sospitosament" sota els seus ulls o està contaminada o salinizada, als personatges que ens governen no se'ls ocorre altra cosa millor que donar suport i fomentar un nou tipus d'oci amb la màscara del turisme rural. Els camps de golf són cada vegada una realitat creixent. A part del consum brutal d'aigua que té lloc en la nostra costa gràcies al turisme fomentat des de l'època franquista del "sol i platja", ara ens apareix això: grans barbáries de ciment com el cas de
Marina d'Or que fomenten el turisme arrasador i que destruïx la nostra terra pels interessos d'uns pocs.
Gràcies a tot això, i que els nostres polítics fan oidos sords a tot el qual no surt beneficiat d'aquesta feresa com la ministra Narbona que deia en L900 de Tve 2: "Només coneixem la destinació final d'una quarta part de l'aigua que gasta Murcia", i mentrestant el procés sembla estar parat mentre l'aigua no apareix.
A més ara al PP de la nostra comunitat pretén polititzar aquest tema i ens parla que l'aigua que es pretén fer arribar amb el transvasament de conques com la de l'Ebre no arriba perquè tots són uns dolents i que desde "Madriz" no ens volen, mentre que la realitat és ben distinta.
Hi ha quantitat d'informes que mostren que després d'això hi ha un negoci ben tèrbol i que a pesar que la gent veu com la seva terra va morint i la seva economia és, cada vegada més, destinada a la subsistència ningú fa rés.
Amics és tasca de tots parar açò...

No hay comentarios: