Retallant llibertats i cultura...


Ja ha de ser sabut per tots que el Govern Valencià del Senyor Francisco Camps ha decidit tancar els repetidors de TV3 en el País Valencià

Una mesura que ha estat criticada per Universitats i polítics i fins i tot pel president del Intergrupo de Minories Nacionals i Llengües Regionals del Parlament Europeu ja que afecta a la Llibertat d'Expressió. És un problema que atempta a la diversitat cultural i lingüística. El problema ve degut a que el Partit Popular valencià, mai ha fomentat una unitat lingüística a causa de interessos partidistas i a pesar que institucions com l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, acadèmics, filòlegs, etc. hagin donat el seu suport a tal unitat.

Una explicació a tal mesura podria derivar-se del moviment “blaver” o millor dita “anti-catalanista” que és el qual han abanderat partits com Coalició Valenciana (el fundador de la qual, Juan García Santandreu va militar en la Falange Espanyola),Unió Valenciana (els dirigents de la qual han anat integrant-se en les files del PP)… , i que han utilitzat a la població omplint-la d'idees com que els valencians i catalans no tenen rés que veure, fins i tot negant que la llengua sigui la mateixa i intentant crear una llengua diferenciada de la catalana utilitzant com arma les faltes ortogràfiques o castellanització del vocabulari que han sofert durant algunes generacions els Valencians, a causa de la falta d'educació en aquesta llengua durant molts anys, i que desitgen transformar en correctes ja que és gairebé l'única manera de diferenciar-se del Català.

A part de tot això els repetidors de la televisió catalana han de ser llevats de la Comunitat perquè segons el govern valencià estan “envaint” altre àmbit autonòmic i per tant entra en una il·legalitat, encara que potser molta gent no se sàpiga que “Canal Nou” arriba a Albacete i Cuenca i per tant també envaix altres àmbits autonòmics.

Malgrat tot el que s'ha dit està proposat que l'emissió deixi de funcionar el 25 d'abril (dia del tercer centenari de la Batalla d'Almansa) potser sigui casualitat l'elecció d'aquest dia…

Acció Cultural del País Valencià que és la propietària dels repetidors ja ha emprès accions judicials.

No hay comentarios: